Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Травма та її наслідки
Зала синя Зала жовта

Журнал «Травма» Том 21, №3, 2020

Вернуться к номеру

Вітаємо Олександра Євгеновича Лоскутова!

26 травня 2020 року виповнилося 70 років від дня народження академіка Національної академії медичних наук України, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України, заві-дувача кафедри травматології та ортопедії Дніпропетровської медичної академії, доктора медичних наук, професора Олександра Євгеновича Лоскутова.
Більше 45 років вся науково-педагогічна, практична і суспільна діяльність Олександра Євгеновича нерозривно пов’язана з кафедрою травматології та ортопедії Дніпропетровської медичної академії, яку він очолив близько 20 років тому.
Складно переоцінити внесок Олександра Євгеновича Лоскутова в розвиток сучасної вітчизняної ортопедії та травматології. Це велике число науково-технічних напрацювань у галузі хірургічного лікування травм і захворювань опорно-рухової системи, дослідження в галузі біомеханіки, матеріалознавства, регенерації кісткової тканини, розробки конструкції для погружного остеосинтезу й ендопротезування та багато іншого.
Але, мабуть, улюбленим «дітищем» Олександра Євгеновича завжди було і залишається ендопротезування. Завдяки його ініціативі в 1991 р. була організована перша в Україні спеціалізована клініка ендопротезування. Завдяки його ентузіазму була створена національна програма України з ендопротезування тазостегнового суглоба. Завдяки його зусиллям були розроблені і впроваджені в промислове виробництво і широку клінічну практику конструкції вітчизняних ендопротезів кульшових суглобів системи «ОРТЕН», плечового, ліктьового, гомілковостопного суглобів, а також суглобів кисті і стопи. Величезна армія українських ортопедів-травматологів без перебільшення вважають Олександра Євгеновича зразком справжнього сучасного вченого, чудового хірурга, вмілого і талановитого організатора, прекрасного досвідченого вчителя.
Колектив Науково-дослідного інституту травматології та ортопедії Донецького національного медичного університету, кафедри травматології, ортопедії та хірургії екстремальних ситуацій Донецького націо-нального медичного університету, редакція журналу «Травма», численні колеги, друзі та учні щиро вітають Олександра Євгеновича та бажають йому міцного здоров’я, творчого ентузіазму і подальших успіхів у його науково-педагогічній, лікарській та громадській діяльності.


Вернуться к номеру