Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Всесвітній день боротьби із запальними захворюваннями кишечника
день перший
день другий

Коморбідний ендокринологічний пацієнт

Международный эндокринологический журнал 3 (75) 2016

Вернуться к номеру

Вітаємо з ювілеєм!

Статтю опубліковано на с. 7-8

 

Ректору Буковинського державного медичного університету, 

науковому редактору «Міжнародного ендокринологічного журналу» 
професору Тарасу Миколайовичу Бойчуку — ​50!
 
Відомий український вчений у галузі хронобіології та хронотоксикології, доктор медичних наук, професор, академік АН ВШ України, ректор Вищого державного навчального закладу «Буковинський державний медичний університет» Тарас Миколайович Бойчук народився 17 березня 1966 року у Вижницькому районі Чернівецької області.
Т.М. Бойчук у 1989 році закінчив Чернівецький державний медичний інститут за спеціальністю «лікувальна справа». Після інституту пройшов шлях від старшого лаборанта до завідувача лабораторії гігієни води й санітарної охорони водойм Науково-дослідного інституту медико-екологічних проблем МОЗ України. Після захисту кандидатської дисертації (1994 р.) працював асистентом, згодом — доцентом кафедри медичної біології й генетики Буковинської державної медичної академії. У 1999 році захистив докторську дисертацію, а у 2002 році отримав вчене звання професора. З 2000 по 2003 р. обирався деканом педіатричного та медичного факультетів Буковинської державної медичної академії.
У 2004–2007 рр. професор Т.М. Бойчук працював у Міністерстві охорони здоров’я України на посаді заступника начальника відділу освіти й науки Департаменту кадрової політики, освіти й науки. У 2007–2010 рр. — ​ректор Київського медичного університету Української асоціації народної медицини, завідувач кафедри нормальної фізіології та медичної біології.
З квітня 2010 року професор Т.М. Бойчук очолює Буковинський державний медичний університет.
Сфера наукових інтересів — хронотоксикологія, лазерна поляриметрія біологічних об’єктів.
Автор 326 наукових праць, у тому числі п’яти підручників, восьми навчальних посібників та чотирьох монографій. Підготував трьох кандидатів наук, двох докторів наук, керує підготовкою трьох докторантів та двох аспірантів.
Професор Т.М. Бойчук — ​головний редактор науково-практичних журналів «Клінічна та експериментальна патологія»,«Буковинський медичний вісник», «Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина», науковий редактор «Міжнародного ендокринологічного журналу».
За вагомі успіхи нагороджений Почесними грамотами Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України, почесним знаком «За розбудову освіти», преміями імені Б.Л. Радзіховського, імені Омеляна Поповича.
Найголовнішими досягненнями Тараса Миколайовича на посаді ректора стали новий стиль і методи, спрямовані на конкретні орієнтири. Очолюваний професором Т.М. Бойчуком славетний, відомий не лише в Україні заклад стає членом Міжнародної асоціації освітніх університетів, Всесвітньої організації охорони здоров’я, Асоціації університетів Карпатського регіону та Європейської асоціації «Велика хартія». З кожним роком зростають динамізм розвитку й авторитет Буковинського державного медичного університету в усіх напрямках діяльності. Університет злагоджено співпрацює з понад 40 університетами й клініками інших країн. Із жовтня 2010 року в університеті активно функціонує система дистанційного навчання. За результатами галузевого моніторингу, у 2015 році визнано успішними види діяльності Буковинського державного медичного університету за навчальною, виховною роботою та міжнародним, державним та галузевим визнанням. За рейтинговим оцінюванням Вищий державний навчальний заклад України «Буковинський державний медичний університет» посідає друге місце за навчально-методичною роботою та міжнародним, державним та галузевим визнанням роботи серед 17 вищих медичних навчальних закладів. За основними індикаторними показниками напрямків діяльності у 2015 році університет став лідером з-поміж інших навчальних закладів за кількістю суб’єктів навчання вищих навчальних закладів МОЗ України, які склали ліцензійні інтегровані іспити, а також університет посів перше місце за кількістю іноземних закладів-партнерів, з якими укладено офіційні угоди про співпрацю у сфері освітньої та наукової діяльності. За даними наукометричної бази SCOPUS, Буковинський державний медичний університет посідає 37-му позицію серед вищих навчальних закладів України та сьому — ​серед вищих медичних навчальних закладів України.
Свій ювілей Тарас Миколайович зустрічає повним задумів і планів на майбутнє. Побажаймо ж йому здоров’я й успіхів для їх реалізації!
Колектив редакції «Міжнародного ендокринологічного журналу» від щирого серця бажає шановному Тарасу Миколайовичу Бойчуку міцного здоров’я й невичерпного джерела творчої наснаги!


Вернуться к номеру