Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



UkrainePediatricGlobal

UkrainePediatricGlobal

Журнал «Здоровье ребенка» 2 (45) 2013

Вернуться к номеру

Олександр Михайлович Руднєв

18 березня 2013 року на 53­-му році життя після тяжкої хвороби помер доцент кафедри педіатрії № 2, доктор медичних наук Руднєв Олександр Михайлович.

Він народився 1 січня 1961 року у м. Львові в родині лікарів. Батько — професор медицини Михайло Іванович Руднєв, відомий фахівець в галузі радіаційної медицини. Дідусь — професор педіатрії Іван Михайлович Руднєв, завідувач кафедр педіатрії КМІ у 1962–1970 рр. Прадід — відомий вчений­педіатр, професор Михайло Федорович Руднєв, ім’я якого носить одна з дитячих лікарень у Дніпропетровську. Продовжуючи традиції відомої лікарської династії, Олександр Михайлович вступив до Київського медичного інституту, педіатричний факультет якого закінчив у 1983 році.

Після закінчення інтернатури працював лікарем­педіатром Київської міської дитячої клінічної лікарні № 2, а у 1988 році обраний за конкурсом на посаду асистента кафедри госпітальної педіатрії (нині — педіатрії № 2) Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. З 2003 року — доцент цієї ж кафедри. У 1995 та 1998 рр. проходив стажування з дитячої гастроентерології в медичній школі Університету Пенсільванії та дитячій лікарні м. Філадельфії. У 1990 році захистив кандидатську, в 2000 — докторську ди­сертацію зі спеціальності «педіатрія». Учень професора Віктора Михайловича Сідельникова. Основні наукові дослідження присвячені вивченню патології органів травлення у дітей.

Олександр Михайлович був гарним клініцистом, консультантом відділення для дітей старшого віку Київської міської дитячої клінічної лікарні № 2, добре володів методами ендоскопічного дослідження. На кафедрі відповідав за лікувально­консультативну роботу. З 1996 року був директором лікувально­діагностичного центру «Дитина».

Колеги та друзі любили та шанували Олександра Михайловича. Йому були притаманні надзвичайний оптимізм та життєрадісність. Пацієнти поважали його за професійність та доброзичливість.

Висловлюємо щирі співчуття родині покійного. Світла пам’ять про прекрасного лікаря­педіатра, викладача, науковця Руднєва Олександра Михайловича завжди залишиться в серцях усіх, хто його знав.

Колектив кафедри педіатрії № 2 НМУ та КМДКЛ № 2



Вернуться к номеру