Інформація призначена тільки для фахівців сфери охорони здоров'я, осіб,
які мають вищу або середню спеціальну медичну освіту.

Підтвердіть, що Ви є фахівцем у сфері охорони здоров'я.



Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Сучасні академічні знання у практиці лікаря загальної практики - сімейного лікаря
Зала синя Зала жовта

Журнал «Артериальная гипертензия» 1(15) 2011

Вернуться к номеру

ПОСТАНОВА Верховної Ради України Про відзначення 75-річчя створення Національного наукового центру «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» Академії медичних наук України та 125-річчя з дня народження академіка М.Д. Стражеска

У 2011 році виповнюється 75 років створення Національного наукового центру «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» Академії медичних наук України та 125 років з дня народження засновника цього закладу, всесвітньо відомого вченого академіка Стражеска Миколи Дмитровича.

Враховуючи надзвичайну суспільно-політичну значимість проблеми здоров’я громадян та її соціально-економічних наслідків для безпеки і подальшого розвитку держави, Верховна Рада України постановляє:

1. Кабінету Міністрів України:

розробити заходи щодо відзначення 75-річчя створення Національного наукового центру «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» Академії медичних наук України та 125-річчя з дня народження академіка М.Д. Стражеска;

здійснити всебічний аналіз виконання Державної програми запобігання та лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань на 2006–2010 роки і розробку невідкладних практичних дій щодо подальшого посилення профілактики та лікування артеріальної гіпертензії в Україні;

провести у вересні 2011 року Національний конгрес кардіологів за участю відомих учених-кардіологів світу;

за результатами виконання у першому кварталі цього року Державного бюджету України виділити необхідні кошти для зміцнення матеріально-технічної бази Національного наукового центру «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» Академії медичних наук України, зокрема для придбання медичного обладнання (магнітно-резонансного томографа) та проведення ремонту приміщень закладу.

2. Державному комітету телебачення і радіо­мовлення України організувати цикли тематичних телевізійних і радіопередач з проблем здоров’я, посилення боротьби із серцево-судинними захворюваннями серед населення, всебічне висвітлення в засобах масової інформації заходів з відзначення цих ювілеєїв, підготовку передач про видатних учених, колективи наукових медичних установ, які працюють у галузі кардіології.

3. Міністерству охорони здоров’я України, Національній академії наук України, Академії медичних наук України здійснити інформаційно-профілактичні заходи щодо лікування хвороб систем кровообігу серед населення.

4. Національному банку України випустити ювілейні монети у зв’язку з цими датами.

5. Ця Постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Голова Верховної Ради України В. Литвин
м. Київ, 11 січня 2011 року № 2905-VI



Вернуться к номеру